Sedat ERDOĞAN

Ulaşım Planlama ve Raylı Sis. Daire Bşk.

1974 Yılında Kayseri’de doğdu. 1998 Yılında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. 2019 Yılı Aralık ayında Ulaşım Planlama ve Raylı Sitemler Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

Kayseri'nin mevcut ve gelecekteki ulaşım özelliklerini tespit etmek, ulaşım taleplerinin gerektirdiği önlem ve yatırımlara yön verecek etüt, plan ve projelerini gerçekleştirmek. Kentin gelecekteki ulaşım sistemlerinin ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşıma öncelik verilerek planlanması ve bu amaçla kent içi ulaşımın temel öğesi olan toplu taşımın; hız (yolculuk süresi), konfor, güvenilirlik, güven ve maliyet unsurlarında oluşan hizmet düzeyini yükseltmek ve bulunabilirliğini artırmak için, Ulaşım Ana Planı doğrultusunda, yolağının toplu taşım ve öncelikli kullanımına yönelik projeler hazırlamak, hazırlatmak, uygulanmasını sağlamak.

Faaliyet ve Hizmetlerimiz

• Ulaşım Entegrasyonu Planlama Faaliyeti
  • Ulaşım Ana Planının Hazırlanması Faaliyeti
  • Raylı Toplu Taşıma Sistemi İnşaatı Yapım Faaliyeti
  • Trafik ve Sinyalizasyon Düzenleme, Yenileme ve Merkezi Kontrol Sistemi Yönetim Faaliyeti
  • UKOME Faaliyetleri
  • Elektronik Ücret Ödeme Sistemleri İle İlgili Faaliyetler

Daire Başkanlığımızın görev alanını belirleyen konulardaki çalışmalar daha önce Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığınca yürütülmekteyken 2005 yılında Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı kurularak bu görevleri üstlenmiştir.

Kent içi ulaşımda, ulaşım sistemlerinin sürücü ve araç odaklı olarak değil; kentte yaşayanların ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımına öncelik verilerek planlanması, kent içi ulaşım paydaşlarının memnuniyetinin sağlanması açısından önem arz etmektedir. Bu çerçevede bireysel ulaşımın azaltılarak toplu ulaşımın teşvik edilmesi zarureti ortaya çıkmaktadır. Bunun sonucu olarak da toplu taşımın; hız (yolculuk süresi), konfor, güvenirlik, güven ve maliyet unsurlarından oluşan hizmet düzeyini yükseltmek ve bulunabilirliğini artırmak ön plana çıkmaktadır. Toplu taşımın teşvik edilmesine rağmen trafiğe dâhil olan özel araç sayılarına bakıldığında, her yıl artış içerisinde olduğu görülmektedir. Artan araç sayısının oluşturduğu veya oluşturması muhtemel trafik yoğunluğunun azaltılması için Ulaşım Ana Planı doğrultusunda, yolağının; toplu taşımın öncelikli kullanımına yönelik projeler hazırlamak, hazırlatmak, uygulanmasını sağlamak gerekmektedir.

Ulaşım A.Ş. Tramvay Hatlarının Hizmet Kalitesi Tescillendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin tramvay hatlarının hizmet kalitesi tescillenerek “Avrupa Birliği EN 13816 Yolcu Taşımacılığında Hizmet Kalitesi Yönetimi Standardı“ ile belgelendirilmeye hak kazandı.
Ulaşım A.Ş. Bilimsel Tabanlı Hedef Veren İlk Şirket Oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. sera gazı salınımını azaltmak için toplu ulaşım sektöründe Türkiye'den Bilimsel Tabanlı Hedef veren ve onaylanan ilk şirket oldu.
KAYBİS, 2021 Sezonunu Açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından “çevreci bir ulaşım ağı” oluşturabilmek için hayata geçirilen ve Türkiye’nin ilk bisiklet paylaşım sistemi olan KAYBİS, 2010 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.
Büyükkılıç, Sağlık Çalışanlarına Ücretsiz Ulaşımı 3 Ay Daha Uzattı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu ulaşım desteğini 30 Haziran tarihine kadar uzattıklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi olarak fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarının her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Büyükşehir’den Yeni Bir Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaşım A.Ş. tarafından geliştirilen ve son teknolojik altyapıya sahip olan Kaybis Versiyon-2 Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi’ni yerinde inceledi.
Büyükşehir’den Güvenli ve Akıcı Trafik İçin Bir Adım Daha

Başkan Büyükkılıç, Trafik Sinyalizasyon Merkezi ile akıllı trafik yönetiminin gerçekleşeceğini söyledi.
Ulaşım A.Ş.’den Yüzde Yüz Yerli Üretim: “Boji Pres”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaşım A.Ş. mühendis ve teknikerlerinin çalışması sonucunda tasarlanarak Kayseri sanayisi ile birlikte yüzde yüz yerli olarak Kayseri’de üretilen Boji Pres cihazını yerinde inceledi.
Büyükşehir’den Sinyalizasyonlara Estetik ve Güvenli Dokunuş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin işlek bölgelerinde trafik ışıklarını daha görünür ve estetik hale getirmek amacıyla LED ışıklı sinyalizasyon sistemi çalışması başlattı.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Dünyaya Açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaşım A.Ş.’nin Karbon Saydamlık Projesi (CDP) raporları ile dünyadaki 10 şirketten birisi olarak nitelendirildiğini söyledi.
Koronasız Güvenli Ulaşım İçin Hes Kodu Hayata Geçti

?Kayseri Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı daha güvenli kullanabilmek ve bulaş riskini en aza indirmek için ulaşımda HES Kodu’nu hayata geçirdi. HES kodu sayesinde riskli olarak toplu taşımayı kullanmaya teşebbüs edenler engellenerek Sağlık Bakanlığı’na bildiriliyor.
Ulaşım A.Ş.’den 'Kağıt Bilet' Açıklaması

Toplu taşımada güvenli ulaşım için Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında başlatılacak olan toplu taşıma kartı ile HES kodu eşleştirme işlemi 30 Kasım’da sona erecek. Bu kapsamda 1 Aralık itibariyle kağıt biletlerin kullanımı da kaldırılacak.
Toplu Ulaşımda HES Kodu Eşleştirme, 30 Kasım'a Uzatıldı

Başkan Büyükkılıç, “Pandemi ile mücadelede herkesin ortak hassasiyet göstermesi gerektiğini” vurgulayarak, HES Kodu sorgulamalarında 5 bin 100 kişinin kara listeye alındığını açıkladı
Toplu Ulaşımda Hes Kodu Eşleştirmede Son İki Gün!

Başkan Büyükkılıç, toplu ulaşımı kullananları, kartlarını kişiselleştirmesi konusunu bir kez daha hatırlattı.
Kayseri Ulaşımında Tarihi Gün

Başkan Büyükkılıç’ın kürsüden dile getirdiği Yüksek Hızlı Tren konusuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Kayseri’yi hızlı demir yolu ile tanıştıracağız” cevabını verdi.